cart icon

Tom Ford

 

Jedan od najcenjenijih i najuspešnijih brendova u svetu mode jeste Tom Ford, što jasno dokazuju i brojne nagrade za dizajn kojima se može pohvaliti. Nakon svakog teškog početka sledi uspon koji je ovaj brend započeo od 1994.


Tokom godina je sarađivao sa mnogim svetskim imenima, a tokom aprila 2005. odlučio je da predstavi sebe kao originalnog i jedinstvenog na ovom polju, pod imenom Tom Ford. Vremenom je ušao u saradnju sa Marcolin kompanijom koja se bavi proizvodnjom i distribucijom optičkih okvira i naočara sa sunce.


Danas su Tom Ford naocare za sunce sjajan modni dodatak za sve muškarce i žene koji žele da svom stilu daju dah luksuza i elegancije. Poznate su po svojim visokokvalitetnim okvirima, koje se na sunčevoj svetlosti reflektuju u raznim braonkastim, krem i zlatnim nijansama.


Pored fine izrade, karakteriše ih izdržljivost, dugotrajnost, jaki okviri, a pre sve prilagodljivost svakom obliku lica. One su napravljene da odgovaraju svakom. Zato ni ne čudi zašto su Tom Ford naocare za sunce veoma cenjene i jedan od aksesoara koji često krasi lica poznatih sa domaće i javne scene.


Iako se bavi kreiranjem i odeće, ovaj brend definitivno veruje da je moć u naočarima, jer je to prvi dodatak koji primetimo na nečijem licu. Stoga nova kolekcija proleće/leto za 2022. sadrži razne Tom Ford naocare za sunce koje zadovoljavaju različite želje. Krase je klasični motivi, kao što je poprečni most, koji podseća na pilotske naočare, dok mnogi okviri odražavaju vintage izgled.


Ford je još tokom 70-tih ustanovio estetiku kojoj je ostao dosledan i dan-danas – Meki uglovi okvira postepeno donose novi obrt u okruglo, dok su hipsterski mačji okviri inspirisani modom pedesetih. Majstorski praktični dizajni sa ravnim okvirima namenjeni su da lako stanu u džep. Posebnu draž koje imaju sve Tom Ford naocare za sunce jeste elegantno slovo T, koje logu daje sofisticiranost i poboljšava opšti vizuelni izgled.

 

DIOPTRIJSKI OKVIRI

NAOČARE ZA SUNCE